Új bejegyzés

Rendszeres olvasók

Összes oldalmegjelenítés

Blogarchívum

Címkék


2010. január 4., hétfő

Fahéjas almalekvár

A recept tök egyszerű, alma, befőzőcukor, fahéj + egy nagy lábas (fazék).
Mi, mert Macival ketten gyártottuk az ajándékokat :), 5 kg almával dolgoztunk, ebből 10 db IKEA-s üveg lett, ilyen: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/10129663 (meg egy pici üveggel kóstoló - hmmm... nagyon finom lett!).
Az 5 kg alma pucolva 4 kg lett és két részletben fért a lábasba, és az egészhez 4 csomag befőzőcukor (Koronás Befőzőcukor 2:1) kellett - azaz egy lábasba 2 kg alma került, amit apró kockákra vágtam, illetve két csomag befőzőcukor. Fahéjat ízlés szerint öntöttem hozzá. A befőzőcukor leírása szerint pont elég volt főzni. Mikor félidő volt, tehát elkezdett leveses lenni az alma, belenyomtam a botmixert, így maradt egy kevés alma kocka formában, de a többi szép "krém" lett. Ilyen üvegek lettek:



1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon fincsi!!! Anya

Megjegyzés küldése

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©