Recept:
1 kg liszt
2-3 kiskanál szódabikarbóna
1 kocka margarin
30 dkg olvasztott méz
25 dkg cukor
2 tojássárga
A mézet megolvasztjuk és hozzáadjuk a cukrot, ez elvegyítjük a szódabikarbónás liszttel és a vajjal, végül a tojássárgával összeállítjuk (mi úgy csináljuk, hogy a mézbe betesszük a cukrot meg vajat, végül a tojást, és ezt adjuk a szódabikarbónás, mézessütifűszeres liszthez).
Azonnal nyújtjuk. Előmelegített, középmeleg sütőben világosra sütjük.
Máz: 1 tojásfehérjéhez 15 dkg porcukrot adunk, és nagyon keményre verjük.
Én most egy negyed adagot dobtam össze. Ez lett belőle (mintadarabok):
Most először megpróbálkoztam az ételfestékes díszítéssel, eredménye a kétszinű fenyőfa. Kivételesen a máz is egész jó állagú lett, a sütőben tök jól kiszáradt.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése